Blokhut als mantelzorgwoning gebruiken

8-06-2021 | Tuinhuizen

Wilt u zorg bieden aan familie die dat nodig heeft? Met een blokhut als mantelzorgwoning kunt u hen zorg verlenen in uw eigen achtertuin.

Doordat de overheid de wetgeving een aantal jaar geleden aangepast heeft, is het mogelijk geworden om een mantelzorgwoning in uw tuin te plaatsen. Een tuinhuis of blokhut is zeer geschikt als mantelzorgwoning.

Voordelen van een blokhut als mantelzorgwoning

  • Verleen gemakkelijk zorg als mantelzorger in uw eigen achtertuin.
  • Behoud je privacy doordat de mantelzorg niet in je eigen woning plaatsvindt.
  • In een houten blokhut of tuinhuis creëer je een gezond leefklimaat met een optimale luchtvochtigheid.
  • Goedkopere oplossing dan een complete verbouwing.
  • In zeer korte tijd te realiseren.

blokhut-als-mantelzorgwoning

Blokhut indelen als mantelzorgwoning

Is het verbouwen van de huidige woning van de hulpbehoevende persoon of personen niet mogelijk? Bijvoorbeeld doordat er op de begane grond geen ruimte is voor een badkamer of slaapkamer? Of is een complete verbouwing te kostbaar? Bij het gehecht zijn aan de locatie, is een verhuizing vaak geen gewenste optie.

Dan is een tuinhuis of blokhut als mantelzorgwoning een goede alternatieve oplossing. En heel geschikt voor hulpbehoevenden die wel zelfstandig willen blijven wonen, maar wel wat zorg nodig hebben. Voor het bieden van zorg is dan geen speciale verpleging of thuiszorgmedewerker nodig.

De blokhut met meerdere kamers deelt u volledig naar wens in met een slaapkamer, badkamer en toilet.

Creëer een gezond leefklimaat

Voor ouderen, zieken en/of hulpbehoevenden is een gezond leefklimaat erg belangrijk. Het fijne aan een blokhut of tuinhuis is dat hout van nature zorgt voor een goede balans in luchtvochtigheid en frisse lucht waardoor er een gezond leefklimaat gecreëerd wordt.

Laat uw blokhut isoleren

Zorg ervoor dat de mantelzorgwoning het hele jaar door een aangenaam klimaat heeft. Laat het tuinhuisje of de blokhut isoleren. Dan blijft het in de winter aangenaam warm binnen en in de zomermaanden koel.

De regels voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in de eigen tuin

De overheid stimuleert het verlenen van mantelzorg aan familieleden. Echter zijn er wel een aantal regels aan verbonden. Zo mag deze maximaal 3 meter hoog zijn en een maximale nokhoogte hebben van 5 meter. Ook geldt alleen de begane grond als woongedeelte. Hoe groot de mantelzorgwoning in totaal mag worden is ook afhankelijk van de grootte van het perceel en de aanwezigheid van andere gebouwen. Het bewonen van de woning is toegestaan totdat de mantelzorg stopt.

Blokhutten van Schäffer Tuinhuizen

Schäffer Tuinhuizen biedt je een groot aanbod aan blokhutten en tuinhuisjes. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en voor verschillende doeleinden te gebruiken. Check hier het aanbod tuinhuizen op maat.

Tuinhuis op maat

Heeft u interesse in een tuinhuis op maat?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.