Wat voor dak kies je voor je tuinhuis?

22-02-2021 | Tuinhuizen

Het dak op een tuinhuis bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Voor het type dak zijn er heel veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Van plat dak tot kardinaalskap. Welk dak kies jij als finishing touch van je tuinhuisje?

Plat dak

plat dak

 

 

 

 

 

 

 

 

Een plat dak is zoals de naam al aangeeft plat. Dit geeft het tuinhuis een moderne uitstraling en maakt een tuinhuis met plat dak erg geschikt voor in een moderne tuin. Ook uit te breiden met een overkapping.

Lessenaarsdak

lessenaarsdak

Een lessenaarsdak heeft één hellend dakvlak. Dat wil zeggen dat het dak aan de voor- of achterzijde schuin afloopt. Een lessenaarsdak is niet alleen praktisch voor de afwatering als het regent, maar heeft ook een mooie, nette uitstraling. Een lessenaarsdak is naar wens uit te voeren met dakpannen of panplaten.

Piramidedak

piramidedak

Een piramidedak heeft vier hellende dakvlakken. Een piramidedak heeft een sfeervol uiterlijk en geeft je tuin een luxueuze uitstraling. Dit type dak is naar wens uit te voeren met dakpannen of panplaten.

Zadeldak

zadeldak

Een zadeldak is een recht dak met twee hellende vlakken. Dit type dak geeft het tuinhuis een traditionele uitstraling. Wil je een tuinhuisje met een klassieke look? Kies dan voor een zadeldak. Vaak voorzien van een sierlijk voorluifeltje. Een zadeldak is naar wens uitvoerbaar met dakpannen of panplaten.

Kardinaalskap

kardinaalskap

De kardinaalskap is een dak dat aan alle vier de zijden hetzelfde aanzicht heeft. Dat zorgt ervoor dat een tuinhuis met kardinaalskap een sierlijke look heeft.

Dak van je tuinhuis aanpassen naar wens en nog meer maatwerk

Met een dak naar wens, geef je het tuinhuisje helemaal de gewenste uitstraling mee. Maar er is meer! Naast het aanpassen van je tuinhuis met een dak naar wens, heb je ook de mogelijkheid om de volgende keuzes te maken:

  • Houtsoort: Ga je voor vurenhout of duurzaam Douglashout?
  • Isolatie: Kies je ervoor om je tuinhuisje te isoleren?
  • Luifel of overkapping: Geniet in alle jaargetijden van je tuinhuisje door het toevoegen van een luifel of overkapping.

In onze eigen timmerfabriek maken we je tuinhuis geheel op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Tuinhuis op maat

Heeft u interesse in een tuinhuis op maat?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.