De voordelen van Douglas hout voor een tuinhuis

16-12-2020 | Tuinhuizen

Douglashout is momenteel een populaire houtsoort voor tuinhuisjes. Douglashout is afkomstig van de Douglasspar. Een naaldboom die de afgelopen jaren veel aangeplant is en daardoor veel hout produceert. Hoe het komt dat Douglashout zo populair is en wat de voor- en nadelen zijn van Douglashout, lees je hier.

Voordelen Douglas hout

Mooie kleur, uitstraling en structuur
Douglashout is rood-roze tot lichtbruin van kleur. Dit is een hele warme, karakteristieke kleur die net als andere soorten hout wat vergrijst door zonlicht en vocht. Veel mensen vinden dit mooi. Mocht je het niet mooi vinden, dan kan je het hout laten bewerken met speciale beits. Ook de uitstraling en structuur van Douglas hout zijn prachtig.

Massieve houtsoort
Douglashout is massief hout. Dat wil zeggen dat de planken en balken volledig uit gezaagd hout bestaan. Het is niet samengesteld.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Deze houtsoort heeft een lange levensduur. Als je je Douglas tuinhuis het juiste onderhoud biedt, dan heb je er zo’n 10 tot 15 jaar plezier van. Het hout komt uit Europa en wordt niet uit tropische regenwouden gehaald. Het is afkomstig van bomen die snel groeien. Daardoor is het milieuvriendelijker dan hardhout.

Goedkoop
Ben je op zoek naar een goede prijs-kwaliteit verhouding? Douglas hout heeft een aantrekkelijke prijs. Het is goedkoper dan hardhout en heeft een hoge kwaliteit en is heel sterk.

Beschermd tegen alle soorten weersomstandigheden
Hagel, regen, zon, wind. Een Douglas houten tuinhuisje beschermt je tegen alle soorten weersomstandigheden.

 

 

Nadelen Douglas hout

Impregneren
Voor een extra lange levensduur moet Douglas hout geïmpregneerd worden. Onbewerkt gaat het zo’n 10 jaar mee en geïmpregneerd 15 jaar. Ditzelfde geldt voor het vergrijzen.

Douglashout ‘werkt’
Douglashout kan uitzetten of krimpen door warmte en vocht. Als het hout fijn bezaagd is, kan dit zorgen voor karakteristieke kop- en krimpscheuren. Ze hebben echter geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Douglas hout heeft dus vooral heel veel voordelen en een paar kleine nadelen. Mocht je meer willen weten over Douglas hout en de voordelen, neem dan contact met ons op. We informeren je graag.

Tuinhuis op maat

Heeft u interesse in een tuinhuis op maat?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.