Houten overkapping op maat

Uw houten overkapping maken wij geheel op maat. Van duurzame natuurlijke materialen en in onze eigen timmerfabriek. Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs!

Het hele jaar plezier van een houten overkapping op maat

De Hollandse zomers kunnen soms erg onvoorspelbaar zijn. De ene dag is het puffen en de andere dag valt weer meer regen dan normaal in een maand. Met een houten overkapping op maat kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin en de buitenlucht.

Het biedt bescherming tegen de regen, maar juist ook tegen de felle zon. Een overkapping van hout is dan dé perfecte oplossing voor u. Wilt u zich eerst wat meer oriënteren en hebben we voor u een aantal vragen beantwoord over deze houten overkappingen op maat.

ST Tuinhuizen is voortgevloeid uit de bedrijven Theunissen Tuinhuisjes en Schäffer Tuinhuizen. Voor iedere tuin kunnen wij prachtige houten overkappingen op maat maken. Het is echt een toegevoegde waarde voor uw tuin!

Houten overkapping op maat
Houten overkapping op maat

Tuin overdekken

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw tuin (deels) te overdekken. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een tuinhuis overkapping met een plat dak of u kunt kiezen voor een tuinhuis met een lessenaarsdak. Vooral met hout kunt u vele kanten op. Het is een uitermate geschikt materiaal voor overkappingen omdat hout gemakkelijk op maat gemaakt kan worden.

ST Tuinhuizen gebruikt met name Douglas hout voor het overdekken van uw tuin met een moderne overkapping. Deze houtsoort is betaalbaar en is onderhoudsvrij. Uw nieuwe overkapping van hout gaat met gemak 20 jaar mee.

Uw tuin overdekken is een investering voor de lange termijn. Naast het vergroten van uw woongenot en het verlengen van het buitenseizoen, geeft u de tuin ook een luxe uitstraling. Wilt u uw tuin overdekken met een houten overkapping op maat? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

De voordelen van maatwerk

Er zit vaak een groot verschil tussen standaardwerk en maatwerk als het om de prijs gaat. Maatwerk is uniek en hierdoor worden er speciaal eenmalige werkzaamheden uitgevoerd waar veel tijd in gaat zitten. Denk aan afwijkende maten, materialen en vormen, het tekenen van het ontwerp en het schakelen met u als klant gedurende diverse fases.

Maar dit is het zeker waard! Met standaard tuinhuizen ben je gebonden aan standaardmaten. Het resultaat? In veel gevallen een grote kier en dus onbruikbare, loze ruimte. Of het tegenovergestelde: krapte omdat het nét niet helemaal lekker past. Bovendien is maatwerk ook echt maatwerk: wilt u de blokhut voor iets speciaals gebruiken, dan kunnen we hier bijvoorbeeld qua interieur ook rekening mee houden.

Houten overkapping op maat
Houten overkapping op maat

Het proces bij maatwerk

Houten overkappingen op maat maken is een proces dat uit verschillende stappen bestaat. Als u zelf al een ontwerp of tekening hebt van de houten overkapping, dan kunt u deze meenemen naar één van de showrooms of via de site naar ons toesturen. Als u nog geen ontwerp heeft dan nodigen we u graag uit bij ons in een showroom. Soms komen we op locatie langs omdat dan het best passende advies gegeven kan worden.

Zodra het ontwerp naar ieders tevredenheid op tafel ligt gaan we de overkapping voor u maken. Dit kan deels in onze timmerfabriek zijn, waar we ons assortiment zelf fabriceren. Vervolgens maken we het ook af bij u op locatie: wij zetten de op maat gemaakte blokhut voor u in elkaar en gaan pas weg als alles naar tevredenheid staat.

Wij regelen het hele proces van A tot Z voor u!

Showrooms

Inspiratie opdoen voor uw nieuwe tuinhuis, overkapping of andere houten bouwwerk? Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms. 

Bekijk onze showroom live

Showroom Waalwijk

Showroom Wijchen