Vergunning tuinhuis

ST Tuinhuizen is specialist op het gebied van tuinhuizen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en of u een vergunning nodig heeft of dat u vergunningsvrij een tuinhuis kunt laten plaatsen.

Heb ik een vergunning voor een tuinhuis nodig?

In de meeste gevallen is een vergunning voor een tuinhuis niet meer nodig. U heeft dan geen bouwvergunning voor een tuinhuis nodig en u hoeft de bouw van uw tuinhuis of blokhut ook niet aan te melden bij de gemeente.

Overigens betekent het niet nodig hebben van een bouwvergunning nog niet dat je je niet aan bepaalde regels moet houden. Er is een aantal basisregels waarmee u vrij bent van een vergunning voor een tuinhuis.

Wij geven u hierover graag deskundig advies. Voldoet uw tuinhuis aan onderstaande criteria dan heeft u geen vergunning nodig:

  • < 30 m² oppervlakte
  • Niet hoger dan 3 meter
  • Niet meer dan 50% bebouwd t.o.v. van het achtererfgebied

Bovenstaande regels voor vergunningen tuinhuizen komen uit het Bouwbesluit en het burenrecht uit het Burgerlijk Wetboek. Bent u niet zeker of u een vergunning voor uw tuinhuis nodig heeft?

Neem dan contact op met ST Tuinhuisjes. Wij geven uitgebreid advies en kunnen u ook helpen met het maken van een mooi ontwerp op maar.

Wij ontwerpen, fabriceren en plaatsen tuinhuizen.

tuinhuis in showroom
tuinhuis

Ik wil een tuinhuis zonder vergunning plaatsen. Kan dat?

Dat is in principe geen probleem, maar bekijk voor de zekerheid onderstaande samenvatting van de regels van het omgevingsloket. Twijfelt u? Dan kunnen wij u adviseren of u het tuinhuis zonder vergunning kunt laten plaatsen. Of u doet een meldingscheck.

  • Verreweg de meeste geïmpregneerde en onbehandelde blokhutten zijn zonder vergunning te plaatsen.
  • Aluminium veranda’s zonder vergunning geplaatst kunnen worden, uiteraard in overleg met de buren.
  • Het te bebouwen oppervlakte mag niet meer zijn dan 30m2 totaal. Heeft u al een schuur van 2 x 2 meter? Dan kunt u nog maar een tuinhuis zonder vergunning van 26m2 plaatsen. Het is goed om te weten dat de oppervlakte van een luifel ook meetelt!

Kom gerust eens langs in onze showrooms voor een impressie van onze tuinhuizen met en zonder vergunning.

Wij kunnen u dan direct alles vertellen over de regelgeving!

Tuinhuis op maat

Heeft u interesse in een tuinhuis op maat?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk onze showroom live

Showroom Waalwijk

Showroom Wijchen